Dvojica “prekriženih” Zmajeva dobila odobrenje za vizu, uskoro putuju za Kazahstan

Podijeli na društvenim mrežama

Naknadno odobrenje ova dvojica nogometaša dobili su, kako saznajemo, urgencijom počasnog konzulata države Kazahstana u našoj državi, konzula Amela Dizdarevića te asocijacije Berkut.

U počasnom konzulate rade i na iznalaženju mogućnosti da u toku dana ili večeri i preostala četvorica nogometaša dobiju dozvole za vizu. Za razliku od njih, Gazibegović i Nalić već mogu krenuti u proces izdavanja vize i putovanja u Kazahstan.

Troškove prevoza reprezentativaca koji su naknadno dobili vize snosit će Evropska nogometna federacija (UEFA), što je ranije danas i u razgovoru za portal Klix.ba otkrio predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

“Delegaciju koja je trebala ići za Kazahstan činilo je 66 ljudi. Od 66 aplikacija za vizu, odbijeno je njih devet. Za šestoricu nogometaša i trojicu članova stručnog štaba. Nejasno je zašto im je odbijeno, jer su svi ostali na isti način aplicirali i predali dokumentaciju. Lično sam kontaktirao UEFA-u. Preuzeli su na sebe slučaj i kontaktirali su kazahstansku vladu, savez i ambasadu u Zagrebu. Poslali su Kazahstanu i opomenu za suspenzije ako se situacija ne riješi. Tako da očekujem da UEFA to završi s njima i do kraj dana da da se izdaju vize za ovih devet ljudi, koji će biti poslani avionom o trošku UEFA-e. U najgorem slučaju, da UEFA ne riješi slučaj, onda će se članovi delegacije kojima je uskraćena viza priključiti u Ukrajini”, rekao nam je Zeljković.