Četvrtak, 23 Septembra, 2021
Home Vijesti Najnovije FOTO: Završena prva faza projekta RASTEM UZ ČELIK

FOTO: Završena prva faza projekta RASTEM UZ ČELIK

Nogometni klub Čelik Zenica danas je završio sa prvom fazom realizacije projekta „Rastem uz Čelik“ kroz koji smo ugostili mališane iz zenčkih vrtića i članove raznoraznih udruženja.

Projekat je trajao mjesec dana, a imao je za cilj kroz zanimljivu i edukativnu turu kroz stadion Bilino polje, našim najmlađima prirediti nezaboravno iskustvo, te ih upoznati sa bogatom historijom našeg kluba.

U proteklih mjesec dana družili smo se sa sljedećim vrtićima i udruženjima: Vrtić „Kidtropolis“ Zenica, Udruženje „Dlan“ Zenica, Udruženje „Pomirenje“, Udruženje „Lotos“, Humanitarno udruženje „Pogled“, PPU „Pčelica“ Zenica, Vrtić „Abakus“, Vrtić „Mala tratinčica“ , Richmond park preschool, te sa štićenicima Doma za nezbirnutu djecu Zenica.

Svaki dan smo kroz igru, zabavu i smijeh učili o vrijednostima koje NK Čelik posjeduje, te stvarali buduću armiju navijača i simpatizera crno-crvenih boja.

Zahvaljujući našim partnerima projekta, a to su: Zenička industrija mlijeka – ZIM d.d. Zenica, Balonmania Harlequin, kompanija Almy i Telemach BH, svi naši posjetitelji dobili su prigodne poklone.

Nažalost ostali vrtići i udruženja, zbog ranije planiranih obaveza, nisu bili u mogućnosti učestovati u prvoj fazi ovog projekta, ali vrata našeg doma su uvijek otvorena za sve jer svi smo mi Čelik !
Iskreno se nadamo da ćemo u drugoj fazi ovog projekta, u kojoj će mališani imati priliku prisustvovati jednoj od utakmica našeg kluba, učešće uzeti i preostali vrtići i udruženja.

Nogometni klub Čelik Zenica upućuje najsikreniju zahvalnost našim partnerima projekta, kao i rukovodstvu i  tetama gore navedenih vrtića i udruženja.

Klub će i u budućnosti nastaviti raditi na realizaciji pozitivnih projekata koji će imati za cilj dati doprinos široj društvenoj zajednici, a jedan takav nas očekuje već početkom osmog mjeseca.

Izvor: zenicablog.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Zbog čega je Zenica dobila “samo” 389.135 KM od Vlade FBiH?

Vlada Federacije BiH je prošle sedmice na sjednici u Mostaru donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom...

Komšić u UN-u: Nekim susjedima je cilj upravljati odlukama u BiH i prisvojiti dio zemlje

U okviru generalne debate 76. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predsjedavajući prisutnim se obratio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić gdje...

Patološki lažov koji je patvorenjem, zavođenjem i zavađenjem sluđenih sugrađana oteo vlast i Zenicu Zeničanima

Patološki lažov koji je patvorenjem, zavođenjem i zavađenjem sluđenih sugrađana oteo vlast i Zenicu Zeničanima ne prestaje sa urnebesnim lažima kojima zavidi...

‘Trojka’ odlučila o kandidatu za člana Predsjedništva!

Lideri ‘Trojke’ su u kafani na Zmajevcu donijeli odluku o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda....

Recent Comments