Subota, 15 Maja, 2021
Home Vijesti Najnovije Iz NK Čelik poručuju: Grad Zenica nas je oštetio za 55.000 KM

Iz NK Čelik poručuju: Grad Zenica nas je oštetio za 55.000 KM

Nogometni klub Čelik je saopćio da im Grad Zenica duguje 55.000 KM na ime zakupa poslovnih prostora na stadionu Bilino polje.

Saopćenje Nogometnog kluba Čelik pod nazivom “Grad Zenica – jedina prepreka na putu oporavka!” prenosimo u cijelosti.

“Kao što smo 5. 4. 2021. upoznali javnost, Grad Zenica još uvijek klubu nije prebacila niti jednu tranšu prikupljenu od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje, a to je jedna od obaveza Gradske uprave na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji s NK Čelik Zenica.

Također, upoznali smo javnost da je Gradska uprava u nekoliko navrata nudila prijedloge koji su podrazumijevali da se klub odrekne prihoda od zakupnina poslovnih prostora, te da se nedefinisani iznos sredstava prebacuju klubu iz Transfera za sport budžeta Grada Zenica. Posljednji takav prijedlog na adresu kluba je pristigao 10. 3. 2021.

NK Čelik Zenica je, putem advokatskog društva koji zastupa klub, svoj odgovor dostavio već 15. 3. 2021. u kojem smo naveli da za klub takav prijedlog izmjene Sporazuma nije prihvatljiv, te smo predložili da se u slučaju izmjene Sporazuma, odnosno odricanja sredstava od zakupnina poslovnih prostora u tekućoj godini, odredi isti ili sličan iznos koji će Klub dobiti u 2021. godini iz Transfera za sport, te smo zatražili pismeno ili usmeno očitovanje u roku od tri dana.

Stav Gradske uprave nije stigao ni 25 dana nakon poslanog odgovora od strane kluba, a NK Čelik Zenica je jučer dostavio Gradskoj upravi zahtjev za očitovanje po pitanju dostavljenog prijedloga.

Napominjemo da je ovakvim (ne)postupanjem Gradske uprave klub do sada oštećen za 55.529,40 KM, te je Grad Zenica ujedno i jedini od preko 100 partnera iz reda sponzora i donatora NK Čelik Zenica koji ne ispunjava svoje ugovorne finansijske obaveze”, navodi se u saopćenju Čelika.

NK Čelik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Vjećnicima Gradskog vijeća Zenice: Zašto šutite?

Poštovani vijećnici Grada Zenica, Obzirom da, usprkos najboljoj volji od strane rukovodstva NK Čelik Zenica, ne nailazimo na ikakve...

Učenjem dove i polaganjem cvijeća delegacija SDA Zenica odala počast najvećim sinovima naše domovine

Drugi dan Ramazanskog bajrama obježava se kao Dan šehida. Delegacija SDA Zenica, koju je predvodio Nezir Pivić učenjem dove i polaganjem cvijeća na...

Brzi odgovor – američka vojna on-line vježba?

Na sarajevski aerodrom sutra stiže glavnina američkih vojnih snaga. Od ponedjeljka će učestvovati u vježbi na Manjači, u Glamoču i Dubravama kod...

Dok Izrael gomila vojsku na granici s Gazom, Hamas upozorava: Počinjemo koristiti novu

Dok Izrael gomila vojke snage na granici s Pojasom Gaze i dok nastavlja raketiranja u kojima ginu civili, Hamas upozorava da će...

Recent Comments