Mesud Pezer: Znam ko sam, ali stid me i sram ispred svog grada i pojedinaca koji ga predstavljaju

Podijeli na društvenim mrežama

Nisam mogao da ostanem nijem na ovakve stvari. Nešto što je prelijepo, nešto za što sam ja proljevao znoj i svaki dan ostavljao srce na atletskom stadionu kao da je zadnji, nešto što je moj život, nešto za što je moja porodica vjerovala u mene jeste sport, jeste ovo sto sam ja danas.

Neko se udostojio da pljune po ovome svemu što sam ja, ja kao individua, kao olimpijac i kao sugrađanin tih istih pojedinaca.
Udostojiše se i da pričaju o mojim finansijskim sredstvima, udostojiše se i da podcjene sve ove godine moga zalaganja i truda.
Draga gospodo pojedinci, pronaći će se svakako tako da ne želim imenovati. Na Olimpijske igre se ne odlazi tek tako, za isti je potrebna norma koju sam ja ispunio kroz svoje zalaganje i potporu divnih ljudi.

Otišao i predstavio svoju Bosnu i Hercegovinu, svoju Zenicu na najdivniju način i upisao historijski uspjeh za našu zemlju i naš grad. Ne boli me što nisam dobio nagradu svoga grada za to, ali boli činjenica da pojedinci se nisu udostojili da čestitaju na tome. Mislim da je to ono najmanje sto sam zaslužio.

Nisam politički opredjeljen i za mene postoje dobri i loši ljudi. Ova sjednica mi je pokazala ko je kakav i pokazatelj stanja zašto se u našem gradu gasi sve. Kako ja da sutra svom sinu budem podrška u bavljenju sportom kada ovakve stvari se iznose o meni kao vrhunskom sportisti. Potencijala sigurno ima ali će se teško izdvojiti i prepoznati jer ovakva podrška grada je sramotna.
Da li mislite da je sramotno da ovaj uspjeh prepoznaju drugi gradovi i za to nas nagradi dok moj grad ostaje njem na to.

Znam ja ko sam, ali stid me i sram ispred svog grada i pojedinaca.
Ali jako je ovo srce Bosansko i Zeničko tako da u inat pojedincima biti ću još bolji, još jači i još ponosniji.

One thought on “Mesud Pezer: Znam ko sam, ali stid me i sram ispred svog grada i pojedinaca koji ga predstavljaju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.