Novi predsjednik NK Čelik je po želji navijača: Kakav mu je plan povratka u Premijer ligu

Podijeli na društvenim mrežama

Skupština NK Čelik je prije nekoliko dana izabrala novo rukovodstvo, a na čelo predsjednika Upravnog odbora izabran je mladi Zeničanin Armin Gafurović koji je u razgovoru za Klix.ba kazao da je ovu poziciju prihvatio jer su navijači u njemu vidjeli osobu koja može transparentno voditi klub.

Gafurović je na funkciji predsjednika tek nekoliko dana, a već je poduzeo određene aktivnosti kako bi se utvrdilo trenutno stanje u NK Čelik i ono što je do danas urađeno u ovom klubu.

U razgovoru za Klix.ba izjavio je da je od malih nogu vezan za Čelik, a da je ljubav prema ovom klubu izuzetno velika, tolika da je prihvatio funkciju koju je rijetko ko želio.

“Još od omladinskih pogona vezan sam za Čelik, a posljednjih desetak godina ne propuštam utakmicu crno-crvenih ni u Zenici, ni na gostovanju. Navijači su u meni vidjeli da mogu nešto uraditi za Čelik, da možemo transparentno funkcionisati, obećana nam je i finansijska podrška grada, jer sponzore ne možemo dovesti s obzirom na to da su izvarani u posljednjih 20-ak godina”, kazao je Gafurović.

Dodao je da je odluka skupštine kluba da crno-crveni krenu od najnižeg ranga takmičenja isključivo donesena zbog manjih troškova takmičenja i saniranja dugovanja.

“Drago mi je da je skupština to odlučila, da ne bude da smo mi inicijatori toga. U Prvoj ligi FBiH realno ne bi dobili licencu, a kantonalnom ligom želimo smanjiti pritisak na igrače, jer se želimo okrenuti omladinskom pogonu. Naš plan je da smanjimo troškove i da se baziramo na djecu, što ne bismo mogli u Prvoj ligi FBiH koja je skupa i trebalo bi nam mnogo novca. Tokom takmičenja u kantonalnoj ligi vraćat ćemo dugovanja i stabilizirati klub”, dodao je Gafurović.

Na kraju je kazao da je Grad Zenica i podrška od gradonačelnika jedini spas Čelika u ovoj situaciji s obzirom na to da je ovo klub svih Zeničana.

Do augusta će biti poznata budućnost kluba s Bilinog Polja, do kada prvi čovjek Zenice Fuad Kasumović treba potpisati memorandum o podršci klubu, a potom slijedi borba ka vrhu i mjestu gdje zenički bivši premijerligaš i pripada.

E.M. Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.