Srijeda, 21 Aprila, 2021
Home Vijesti Najnovije O “genetskoj predodređenosti” za fotelju ni riječi: Kad dežurni komentatori utihnu

O “genetskoj predodređenosti” za fotelju ni riječi: Kad dežurni komentatori utihnu

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama i dijelu medija nakon jutrošnje objave o Jasminu Ademoviću, tada kandidatu, a sada izabranom predsjedavajućem Gradskog vijeća Sarajeva.

– Dobro da smo odabrali genetski predodređenog Ademovića – napisao je Konaković.

Međutim, nakon burnih reakcija, Konaković se ponovo oglasio, pokušavao uvjeriti javnost da je “ta stvar izvučena iz konteksta”, a potom je izbrisao spornu tvrdnju o genetskoj predodređenosti Jasmina Ademovića da sjedne u fotelju prvog čovjeka Gradskog vijeća. Jasmin Ademović je sin Kemala Ademovića, osnivača i političkog direktora Naroda i pravde te vjenčanog kuma Elmedina Konakovića.

Međutim, nakon burnih reakcija, Konaković se ponovo oglasio, pokušavao uvjeriti javnost da je “ta stvar izvučena iz konteksta”, a potom je izbrisao spornu tvrdnju o genetskoj predodređenosti Jasmina Ademovića da sjedne u fotelju prvog čovjeka Gradskog vijeća. Jasmin Ademović je sin Kemala Ademovića, osnivača i političkog direktora Naroda i pravde te vjenčanog kuma Elmedina Konakovića.

Ugledni reditelj i tviteraš Dino Mustafić na Twitteru, gdje inače ne propušta priliku da se oglasi o bilo čemu (uz izuzetak neoglašavanja o cenzuri na BHRT-u kad je u pitanju kritika filma “Koncentriši se, baba”) do objave ovog teksta danas je pisao o “velikoj gesti Beograda da vakciniše i građane BiH”, pisao je hvalospijeve o Raifu Dizdareviću, potrebi da se gradonačelnik Sarajeva bira direktno na izborima ne adresirajući krivicu za fijasko sa Bogićem Bogićevićem krnjoj “Četvorki”. Ali o Konakoviću “genetičaru” ni riječi.

Istom žestinom je reagirao i dugogodišnji korisnik budžetskih grantova od nivoa kantona do države, dakle govorimo o stotinama hiljada maraka, protivnik “terora sjećanja” na ratne devedesete, začuđeni propitivač kakve veze ima princ Albert od Monaka sa otvaranjem renoviranog Olimpijskog muzeja u Sarajevu i kakva je logika bila “mrske” SDA i Abdulaha Skake da ga dovedu na taj događaj, dočim je sasvim logično bilo da Šaban Šaulić pjeva na obilježavanju početka Prvog svjetskog rata i Sarajevskog atentata, jer ga je on doveo. Riječ je, naravno, o reditelju Harisu Pašoviću.

Prema onima koje je i sam Bogić Bogićević označio krivcima. Samo o “genetskoj predodređenosti” ni slova.

Ivana Marić, neformalna portparolka “Četvorke”, nesuđena dogradonačelnica, ne propušta niti jednu priliku da iznese svoje mišljenje na društvenim mrežama o dešavanjima u politici i bh. društvu općenito, onako “objektivno”. O “genetskoj predodređenosti” za fotelju – ni riječi!

Da stvar bude zanimljivija, Marić je jučer tražila potpisivanje peticije za Bogićevića, a danas se pita “kome je uopće palo na pamet da predloži da se glasa za Bogića nakon što je on neopozivo povukao svoju kandidaturu”?!

Među dežurne imaoce mišljenja spadaju i razni drugi analitičari poput Envera Kazaza, Esada Bajtala, Slave Kukića… Međutim, zanimljivo je da se danas niko od njih nije pojavio u medijima da komentira takvu Konakovićevu tvrdnju o “genetskoj predodređenosti”. Bit će da ih mediji, koji ih inače zovu za komentar, ovog puta nisu ni pitali ništa. Nisu osjetili potrebu. Što li?

Zamislimo situaciju da je neko ko ne pripada trojki – Narod i pravda, SDP i Naša stranka, govorio o genetskoj predodređenosti za fotelju svojih stranačkih kolega… Teško da bi se pobrojani suzdržali od komentara. Zar ne? Samo principijelno…

Izvor: faktor.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Gradonačelni Kasumović otkrio zbog čega nije produžena sezona grijanja u Zenici

Nakon što je 15. aprila zvanično završena sezona grijanja u Zenici, mnogi su ostali iznenađeni da ista nije produžena obzirom na nepovoljnu...

Bajramović osuđen zbog narušavanja javnog reda i mira i uvreda prema Mensudu Kelešturi

Općinski sud u Zenici osudio je zbog djela narušavanja javnog reda i mira Muhameda (Omera) Bajramovića iz Zenice i kaznio ga novčanom...

Zenica prvak u vakcinaciji u FBiH, počela vakcinacija i opšte populacije

Zeničko-dobojski kanton je prvak u Federaciji Bosne i Hercegovini po pripremljenosti te do sada obavljenoj imunizaciji I i II faze, zdravstvenih radnika...

Godišnjica Masakra u centru Zenice, mnoštvom granata na civile

Masakr civila u Zenici desio se 19. aprila 1993. godine. Oko podneva granate su ispaljene na centar Zenice sa položaja HVO-a, pozicioniranim...

Recent Comments