Optuženi borac Petog korpusa odgovorio Konakoviću: Otkud ti pravo da preko nas gradiš svoju politiku?

Podijeli na društvenim mrežama

Predsjednik stranke Narod i pravda (NiP) Elmedin Konaković iskazao je nezadovoljstvo zbog odluke većine članova Visokog sudskog tužilačkog vijeća (VSTV) BiH da na mjesto v.d. glavnog tužitelja Tužilaštva BiH imenuju Milanka Kajganića.

Na čelo Tužilaštva BiH je, tvrdi Konaković, došao tužilac koji je podigao optužnice i procesuira generale Atifa Dudakovića i Ramiza Drekovića, a za taj ishod nije optužio VSTV već Stranku demokratske akcije (SDA). Međutim, Konakovićev istup nije rezultirao za njega očekivanim i poželjnim reakcijama.

Izrevoltiran Konakovićevim istupom bio je Edin Domazet, pripadnik Petog korpusa Armije RBiH kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za ratni zločin u predmetu Dudaković i drugi.

– Dino Konakoviću, iznio si danas neistinu – laž, te uznemirio mene kao optuženog u predmetu Dudaković i drugi, a nadam se i druge moje kolege. Otkud ti pravo da preko našeg predmeta – naše muke gradiš svoju politiku? Mi smo haman 41 mjesec u Sarajevu, a ti kao “lider KS” nisi se udostojio da sa nama kahvu popiješ. Eto koliko te zanimamo – napisao je Domazet.

Ukazao je Konakoviću da novoizabrani glavni državni tužilac Kajganić nije podigao optužnicu u predmetu Dudaković i drugi, da ne vodi taj predmet i da nema nikakve veze sa njim.

– Poslije ove tvoje današnje izjave zaključujem da si ti baš mamlaz – fukara od političara – poručio je Domazet.

Faktor