Otvoreno pismo gradonačelniku: Gdje je nestalo 6,5 cm debljine asfalta na putu za Perin Han?

Podijeli na društvenim mrežama

Svakodnevnim saobraćanjem iz Zenice ka Perinom Hanu, uočljivo je masovno propadanje prije četiri mjeseca asfaltiranog puta kao i mnoštvo ulegnuća ili izdizanja kada prelazite preko šahtova. Da nije poskakivanja, propadanja i šveranja pri izbjegavanju mnogobrojnih rupa a koje uništavaju ionako stara i raštimana auta, to bi imalo i pozitivnu stranu jer ni u kom slučaju vozači ne mogu prispati za volanom, pa makar bili pijani kao “letva” a što je normalno stanje za pojedine korisnike.

Shodno gore navedenom, ne može a da se ne postavi nekoliko zabrinjavajućih pitanja kao što su:

 1. Kako je moguće da tokom asfaltiranja navedene dionice kao i prijema iste, nadzorni organ koga vjerovatno imenuje gradonačelnik, nije sondirao tj. izmjerio debljinu asfalta koja je trebala iznositi najmanje 8 cm. a iz priložene slike, snimljene na licu mjesta, vidljivo je da iznosi samo 1,5 cm.
  DAKLE, NEGDJE JE NESTALO A NAPLAĆENO JE, OKO PET KILOMETARA ASVALTA DEBLJINE 6,5 cm. I ŠIRINE OKO PET METARA.
  Ili je bio “NESTRUČAN, DOBRO PLAĆENI NADZORNI ORGAN”
  (A sto je malo vjerojatno), ili su od strane nalogodavca dobili instrukciju da pri prijemu radova potpuno zažmure i ne pitajući ništa “prihvate uredno izvedene radove” i ko će odgovarati za više stotina hiljada pričinjenu štetu?
 2. Uzmemo li u obzir činjenicu da je u “Izvještaju o finansijskoj reviziji”
  sačinjenom od strana “Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH” evidentirano više slučajeva sklapanja poslova bez obaveznog javnog oglasavanja (u četiri oka) kao i duplo povećavanje cijena radova u odnosu na realnu cijenu, jasno je da se radi o protivzakonitom izvlačenju i trošenju budžetskih sredstava a čiji vlasnici su svi gradjani Zenice.
 3. Pitamo se (obzirom da većina gradjana ili je navijaćki nastrojena pa “od lisća nevidi šumu” ili je” zombizirana ” usljed svakodnevnih političarskih ispiranja mozgova) zašto sudstvo i tužilaštvo i pored mnoštva prijava, po službenoj dužnosti, ne poduzima mjere iz svoje nadležnosti? (Neki od gradjana tvrde da su do te mjere korumpirani da se bave samo sitnim preprodavačima cigareta i sirotim šumokradicama, a drugi da su potpuno nestručni i da ih iskusni advokati redovno “pre.ebu” i obore im i za lajike čiste slučajeve.)
  Moje mišljenje po ovom pitanju je suglasno sa onim koje daju visoki zvaničnici EU, SAD, o svi ozbiljni visoko pozicionirani političari u BiH.

  Dakle, imajući u vidu trenutno stanje u našem gradu i dalje će:
 • Sredstva iz budžeta Zenice, biti trošena po želji i za interes samo jedne osobe.
 • Sudstvo i tužilaštvo i pored četrdesetak uglavnom osnovanih prijava protiv visoko pozicioniranog lica u ovom gradu iste stavljati na dno fijoka i čekati da zastare.
 • Glasači koji su glasali za “VOŽDA” (Kao i oni iz drugih sela koja su dobila “jednokratne predizborne asvalte” nanesene gotovo cetkom) ići će u Perin Han po izlokvanim i kaljavim putevima, dok ce “VOŽD” iz tog istog budžeta gotovo milionska sredstva trošiti u uredjenje vlastitog imanja.

Možda da na idućim izborima ne glasate za najlošijeg, a za inat nekoj stranci. Ta stranka i dalje živi moćno a vi radite debelo “U KORIST SVOJE ŠTETE”. Zenica ima mnogo pametnih, poštenih i vrijednih sugradjana koji će za razliku od onih elemenata “ubačenih sa strane” raditi ne u svom interesu, nego interesu svih Zeničana.

Ko to može više voliti Zenicu od ovdje rodjenih?

Džingis Kan, Eugen Savojski, Franjo Ferdinant i razni ini koji su došli sa strane, nikada nisu donijeli dobro ovoj zemlji i ovom gradu. Opljačkali bi, popalili i onda produžili dalje a mi smo sami “sa svojima” uvijek i iznova morali ispočetka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.