Subota, 15 Maja, 2021
Home Sport Rukomet RUKOMETAŠI ČELIKA ZAVRŠILI PRIPREME U OLOVU

RUKOMETAŠI ČELIKA ZAVRŠILI PRIPREME U OLOVU

RUKOMETAŠI ČELIKA SU SE VRATILI IZ AJDINOVIĆA KOD OLOVA SA PETODNEVNIH PRIPREMA, GDJE SU, KAKO KAŽU, NAPUNILI BATERIJE ZA NOVU PRVENSTVENU SEZONU.

  • Igrači prezadovoljni uslovima u Ajdinovićima i obavljenim pripremama
  • U ekipi vladala sloga, jedinstvo, prijateljstvo i žestok rad

”Od ponedjeljka krećemo sa radom sa loptom i odigravanjem prijateljskih utakmica. Planirali smo igrati pripremne utakmice sa sarajevskom i visočkom Bosnom, te RK Žepčem, ukupno pet-šest utakmica”, kaže prof. Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba Čelika.

RADILO SE TRI PUTA DNEVNO

U prekrasom ambijentu Sportsko-rekreacionog centra Ajdinovići rukometaši Čelika su trenirali tri puta dnevno, dva puta na terenima kompleksa SRC Ajdinovići, a uveče su imali vježbe u bazenu. Nakon tog je četvrta obveza igrača bila i gledanje video utakmica Prve lige Federacije iz prethodnog prvenstva.

”Vrlo dinamičan boravak! Uslovi u Ajdinovićima su odlični. Ekipa je odlično radila i odlično se pripremila, kad je riječ o fizičkoj spremnosti ekipe. Ostvarili smo u potpunosti zacrtani plan priprema. Napunili smo baterije i to je to!”, ističe Rizvanović.

SASTANAK SA UPRAVOM KLUBA

Predstavnici Upravnog odbora Kluba, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem, posjetili su igrače u Ajdinovićima i uvjerili se u odličan rad. Održan je i sastanak igrača sa predsjednikom Škrbićem.

Ovaj Sportski centar je zasigurno daleko najbolji od svih sličnih centara u BiH. Ima sadržaje kakve nema nijedan drugi centar. Želim da pohvalim sve igrače i trenera za odličan i ozbiljan rad na pripremama. Odličan rad, sjajna atmosfera medju igračima! Samo tako možemo ostvariti naš cilj: ulazak u Premijer ligu BiH. Imamo sjajan tim koji je spreman i sposoban pobijediti sve naše protivnike u narednoj prvenstvenoj sezoni u Prvoj ligi FBiH i tako se, u okviru obilježavanja 70 godina Kluba, domognemo Premijer lige BiH i to će biti najveći poklon i Klubu i Gradu za veliki jubilej”.

FARIS MRAKO OSTAJE KAPITEN

Na sastanku igrača i Uprave je konstatovano da, od svih sportskih kolektiva u Gradu, jedino Čelik ima najozbiljnije i gotovo jedine šanse za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije i plasman u Premijer ligu BiH.

Izvršen je izbor i imenovanje na određene pozicije u Klubu za ovu godinu. Tako je mladi 21-godišinji Faris Mrako i dalje najmlađi kapiten u Prvoj ligi Federacije. Njegov zamjenik je Danijel Jurić. Član Upravnog odbora kluba, u ime igrača, je Aldin Begagić, a član i potpredsjednik Skupštine kluba je Slaven Šijaković. Članovi Skupšine Kluba su još Adnan Sumbuljević i Danijel Jurić.

U augustu ove godine, u okviru obilježavanja 70 godina postojanja Kluba, u Zenici će se održati do sada najveći medjunarodni rukomeni turnir ikada, što je peti po redu turnir pod nazivom Zaim KobilIca. U Organizacioni odbor ovog jubileja su u ime igrača izabrani Aldin Begagić, Edin Gušić, Edvin Begović i Faris Mrako.

13 IGRAČA NA PRIPREMAMA

Na pripremama u SRC Ajdinovići boravilo je sljedećih 13 igrača: Aldin Begagić, Faris Mrako, Danijel Jurić, Slaven Šijaković, Adnan Sumbuljevuć, Haris Muhić, Dženan Hodžić, Edin Gušić, Riad Polić, Mirsad Ćelenka, Muamer Kaljić, Edvin Begović i Amel Omerspahić.

Zbog zauzetosti na poslu i u školi, na pripreme nisu putovali Ekrem Kobilica, Mario Filipović, Enes Delić, Mensur Hadžić i Ajan Seketa.

”Dva igrača iz prve postave, u odnosu na prethodnu polusezonu, su napustili Klub. Interesantno je da se u oba slučaja radi o svršenim srednjoškolcima sa Srednjom medicinskom školom, od kojih je jedan posao dobio u Njemačkoj, a drugi u Zavidovićima. Za dvije godine, iako su više puta konkurisali, nažalost, u Zenici nisu mogli dobiti posao. Za njihove pozicije u timu sada tražimo dva nova igrača i vjerujem da ćemo to obezbijediti do kraja prelaznog roka – 1. marta”, kaže Pane Škrbić.
RK Čelik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Vjećnicima Gradskog vijeća Zenice: Zašto šutite?

Poštovani vijećnici Grada Zenica, Obzirom da, usprkos najboljoj volji od strane rukovodstva NK Čelik Zenica, ne nailazimo na ikakve...

Učenjem dove i polaganjem cvijeća delegacija SDA Zenica odala počast najvećim sinovima naše domovine

Drugi dan Ramazanskog bajrama obježava se kao Dan šehida. Delegacija SDA Zenica, koju je predvodio Nezir Pivić učenjem dove i polaganjem cvijeća na...

Brzi odgovor – američka vojna on-line vježba?

Na sarajevski aerodrom sutra stiže glavnina američkih vojnih snaga. Od ponedjeljka će učestvovati u vježbi na Manjači, u Glamoču i Dubravama kod...

Dok Izrael gomila vojsku na granici s Gazom, Hamas upozorava: Počinjemo koristiti novu

Dok Izrael gomila vojke snage na granici s Pojasom Gaze i dok nastavlja raketiranja u kojima ginu civili, Hamas upozorava da će...

Recent Comments