SKANDAL: Dok Korona hara, Gradska uprava organizuje manifestacije

Podijeli na društvenim mrežama

I ja čuvam planetu – simboličan je naziv manifestacije koja je održana u holu najvećeg zatvorenog prostora u gradu. Kakvo je čuvanje Planete, dok se Austrija “zatvara”, Njemačka najavljuje blokade, a bez PCR testa ili vakcine ne možeš dalje od Kladuše?

Ma neko će pomisliti da je žena koja je završila sve škole a odaziva se na ime supruge gradonačelnika Zenice konačno napravila akciju promocije vakcinisanja ili barem akciju pojašnjavanja opasnosti zaraze i bolesti, jer kad se razboliš, velika je vjerovatnoća da će te Hitna pomoć Mersijinog Doma zdravlja voziti dajući ti necertificirani kisik od neovlaštenog prodavača. A obzirom da je prodavač nelegalan, vjerovatno je i gas industrijski, a ne medicinski.

Ne, uzalud nade da će se Krooljica Zenice konačno početi baviti svojim poslom, a ne preko reda u HES Doma zdravlja uvoditi privilegovane za Pfizer vakcine, dok se stotine običnih smrtnika smrzavaju u kilometarskim redovima. Ili da će im barem pojasniti da su i ostale vakcine podjednako dobre.

Naprotiv. Pričalo se o energiji, to vam je ono kad se sa privatnog gradonačelnikovog posjeda – čitaj njive izmjeste kablovi Elektroprijenosa o trošku države, a onda se zauvrat potpiše saglasnost za HE Janjići iako su i narod, pa i vijećnici protiv gradnje. Sve to zbog priključenja gradonačelnikove (brata) mini HE u Lašvi.

Varate se, nije se ni o tome pričalo, pa se prikupilo stotine djece i roditelja u hol šoping centra. Priče za malu djecu (vidi sliku) su priče o crtanju, bojenju, klovnovi, dječije pjesmice i slično. I to u obliku Razvojne agencije za biznis, koja upravlja radnom zonom. Da, investitori ZAobilaze Zenicu, pa nam je preostalo jedinod a se djeci podjele bojanke i da se crta razvoj Zenice u slikovnicama i šarenim lažama, tj. bojama.

A sad konačno ozbiljno. Gradska uprava, koja posjeduje privatni porodični Krizbi štab, te doktora čija jedina zdravstvena referenca u pandemiji COVID-a je da je svekar savjetnice gradonačelnika, dopustila je grubo kršenje svih mjera. Ni upozorenja na distancu, ni maski, fizički kontakt i sve čudesa koja su zabranjena, dijeljenje rekvizita, sve sve sve je prekršeno i to u vikend-večeri, kad je šoping vrvio posjetiocima, što se vidi i na snimku.

Sve to nekoliko sati nakon upozorenja pravog Kriznog štaba da je stanje pogoršava i najave uvođenja VPT mjera. Čak i ako je od žene koja je sve škole izučila, a niko ne zna koje, previše je. Hoće li resorni ministar Jupić sankcionisati ovakvo ponašanje, makar se sve glasnije pričalo da se približio Radončiću, a ovaj Kasumoviću? Hoće, ali po redu, prvo treba kazniti prekršioce za kisik. Ups, pa to je ista osoba? Ups, pa to je uvažena doktorica “sveškoleimam”.

Ups, sretno svima koji su sinoć bili dio jedne klovn-predstave da se nešto radi u gradu, uz puno želje da ne završe na Mersijinom kisiku.