Tehno party Zimzograd u gradskoj upravi!

Podijeli na društvenim mrežama

Jutros je, umjesto toplih radijatora, Gradska uprava počastila sugrađane video klipom sa sijela kod Fuada, koje umjesto izvornih muzičkih nota, kako priliči sastavu okupljenih, podloženo tehno muzikom bez autorskih prava.

Tehno party kod Fuada ima i cijelu priču iza sebe, pa počnimo redom.

Gradonačelnik Zenice je, nakon do sad neviđenog pritiska javnosti zbog zločinačko neodgovornog ponašanja Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom u slučaju “Grijanje”, održao sjednicu Kolegija, čije video snimke, ali ne i ton (vidjeće se kasnije zašto) objavljuje FB stranica Gradske uprave, a tekst prenosi neoficijelni službeni portal KF-a 072spin-fo.

Na samom početku vidljivo je da je gradonačelnikov “mali od pera” školu završio uz peticu s lukom, u SBK, jer ne zna da se termin održavanja “Kolegija” ne smeatra kao MNOŽINA, nego JEDNINA. ipak, on to ne zna pa kaže da su održani “KOLEGIJI GRADONAČELNIKA”.

A Kroolj ko Kroolj samo maše rukama, prijeti, zove na telefon, maše rukama…. Neko mu napisa, pa PR vojska obrisa, “trebao si mahati u aprilu”.

Kako ima pismene, tako Ledeni Kroolj ima i uspješne saradnike. Tokom cijelog sastanka prvi pravnik Grada Selver Keleštura grije ruke šoljom vrelog čaja, a jedan od grobara ZDK i Zenice penzioner-savjetnik Munib Husejnagić, šara i piše škrabotine istovremeno se pitajući šta će uopće na ovom sastanku. Podsjećamo, u vrijeme dok je Husejnagić bio premijer ZDK nastala su najveća zaduženja, najviše kašnjenja rata studentima, borcima i porodiljama, a i danas, deceniju poslije, ZDK još ispravlja greške i vraća dugove perioda kojeg nazivaju “Munibove crne godine”.

Da stvar oko Kolegija bude smješnija, pobrinuo se menadžment JP Grijanje koji je došao u full zimskim jaknama zakopčanim do grla, osim što je uhljebljeni bivši direktor Turističke zajednice ZDK (propale, ugašene) Senaid Šabanović nepristojno tokom cijelog sastanka vježbao vilicu žvakanjem.

Niko na ovom sastanku se ništa ne pita, a zašto nisu pozvani oni koji se pitaju, zna spin-majstor Kasumović koji je “zatražio angažman”, iako je još 15. septembra rekao “da je sve spremno za sezonu grijanja 1.oktobra”.

Danas je 11. oktobar, kažu teško da će grijanje biti i 15., a vani je “pristojnih” osam stepeni.

To, Ledeni Kroolju.