Četvrtak, 29 Jula, 2021
Home Vijesti BiH Zašto Kojović ne kritikuje koaliranje Naše stranke sa Kordićem u Mostar?

Zašto Kojović ne kritikuje koaliranje Naše stranke sa Kordićem u Mostar?

Naša stranka i njen predsjednik Predrag Kojović kritikovali su odluku odbornika iz probosanskog bloka u Skupštini Opštine Srebrenica da uđu u vlast sa SNSD-om. Rečeno je da neće više davati podršku SDA i koalicijama gdje ta stranka bude dominantan faktor na svim sljedećim izborima u Srebrenici.

Ubrzo su stigli odgovori. Najprije je reagirala odbornica Demokratske fronte u Srebrenici Dželaludina Nukić.

“Gospodine Kojoviću, vi kada koalirate s nekim u Sarajevu, vi to radite radi malo više moći, i nekih pozicija za svoje stranačke kolege, i radi službenih kola. Mi kad to radimo ovdje, moramo raditi da preživimo. Radimo samo da bi nam opština osigurala osnovne životne uslove. Svakome je jasno da oni nisu naš izbor i naša volja, već nas je nužda natjerala”, rekla je Nukić.

I iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” odgovorili su Kojoviću: “Želiš li da o životima Bošnjaka odlučuju samo negatori genocida?”

Postavlja se pitanje zašto Naša stranka i Kojović nisu ovakvu poruku poslali svojim vijećnicama u Gradskom vijeću Mostara koje su izdale Mostar i koalirale sa HDZ-om. Boška Ćavar i Irma Baralija nisu htjele podržati probosanskog kandidata Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara pa je to postao Mario Kordić iz HDZ-a. Naprotiv, NS i Kojović su stali iz njihovih odluka i pohvalili ih. Da sve bude krajnje paradoksalno, Ćavar svako malo objavi fotografiju sa Kordićem i na taj način provocira branitelje Mostara, žrtve UZP-a i sve iz bloka prodržavnih snaga. Kojović ovo prećutno odobrava.

Izvor: DEBLOKADA.COM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

FOTO: Završena prva faza projekta RASTEM UZ ČELIK

Nogometni klub Čelik Zenica danas je završio sa prvom fazom realizacije projekta „Rastem uz Čelik“ kroz koji smo ugostili mališane iz zenčkih...

Predstavnici RS neće učestvovati u radu institucija BiH

Lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BIH, odnosno Predsjedništvu, Savjetu ministara i Parlamentu BIH ne...

NK Čelik nikada nije bio transparentniji i ujedinjeniji

NK Čelik nikada nije bio transparentniji i ujedinjeniji- Sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana redovna sjednice Skupštine NK Čelik....

U Bosni i Hercegovini 40 novozaraženih koronavirusom

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.245 uzoraka, od kojih je 28 pozitivno na koronavirus.

Recent Comments