Srijeda, 21 Aprila, 2021
Home Vijesti Najnovije Zbog nesposobne administracije Gradske uprave i Doma Zdravlja građani Zenice ne dobijaju...

Zbog nesposobne administracije Gradske uprave i Doma Zdravlja građani Zenice ne dobijaju rješenja o izolaciji

Građani Zenice se sve učestalije žale na rad Gradske uprave i Higijensko-epidemiološku službe (HES) Doma zdravlja Zenica, koja građanima čiji su rezultati testa na koronavirus pozitivni treba da izda rješenje i objasni dalju proceduru.
Naime, u Gradskoj upravi Zenica ne radi niti jedna od dvije komisije koje izdaju rješenja o izolaciji. Tako da ako ste pozitivni ne dobijete rješenje na kojem to piše.

Naša sugovornica koja je pristala govoriti o tome pod uslovom da se ne predstavlja zbog bojazni od odmazde direktoričinog supruga kaže da bez rješenja o izolaciji ima problem kako pravdati izostanak s posla. Ona ističe kako su se ona i njen muž sami odlučili na kućnu izolaciju zbog odgovornosti prema drugima, ali da su se suočili sa dodatnim izazovima kada treba pravdati izostanak s posla jer niko od njih tada nije imao nikakvo rješenje o izolaciji.

Nije nam rečeno koliko ukućani trebaju da budu u izolaciji, ukućani koji nemaju ni jedan simptom, niti kada i kako se iz izolacije izlazi”, kaže ona i objašnjava kako njen suprug radi u privatnoj firmi i da trenutno ne zna kada će se vratiti na posao.
“Možemo se samo nadati da će njegov poslodavac imati razumijevanja.

Dok se na portalima koji promovišu rad gradonačelnika i gradonačelnikove supruge objavljuju razne obavijesti o uspješnom gradonačelniku i direktorici građani u komentarima pišu:

  • “Porodične ambulante ne javljaju se na telefon.
    Covid ambulanta ne prima pacijente dok ih ne uputi porodična ambulanta. Mobilni broj nedostupan, mi smo sve osim građani”.
  • Prvo se treba srediti stanje u porodičnim ambulantama jer su oni nedostupni i na telefon i kad im se dode …ono kao što ste sad došli u vrijeme corone”.
  • “Ambulanta Nemila samo dignu slušalicu i ostave otvorenu vezu”, samo su neki od komentara na obavijesti (hvalisanje gradonačelnikove supruge) Gradske uprave o radu Doma zdravlja Zenica koje nisu uspjeli ukloniti u vrijeme pripreme članka. Inače, komentare u kojima se građani žale redovno se uklanjaju na svim portalima koji veličaju gradonačelnika i njegovu suprugu, direktoricu Doma zdravlja Zenica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Gradonačelni Kasumović otkrio zbog čega nije produžena sezona grijanja u Zenici

Nakon što je 15. aprila zvanično završena sezona grijanja u Zenici, mnogi su ostali iznenađeni da ista nije produžena obzirom na nepovoljnu...

Bajramović osuđen zbog narušavanja javnog reda i mira i uvreda prema Mensudu Kelešturi

Općinski sud u Zenici osudio je zbog djela narušavanja javnog reda i mira Muhameda (Omera) Bajramovića iz Zenice i kaznio ga novčanom...

Zenica prvak u vakcinaciji u FBiH, počela vakcinacija i opšte populacije

Zeničko-dobojski kanton je prvak u Federaciji Bosne i Hercegovini po pripremljenosti te do sada obavljenoj imunizaciji I i II faze, zdravstvenih radnika...

Godišnjica Masakra u centru Zenice, mnoštvom granata na civile

Masakr civila u Zenici desio se 19. aprila 1993. godine. Oko podneva granate su ispaljene na centar Zenice sa položaja HVO-a, pozicioniranim...

Recent Comments