Koga više lažete?

Podijeli na društvenim mrežama

Narod je razotkrio sve laže, prevare i ublehe uskopaljskog Kroolja. Umjesto da prizna havariju sa nabavkom kisika u režiji privatne direktorice Gradskog Doma zdravlja – supruge Mersije – nesposobne menadžerice sa svim školama, umjesto da prizna da je prevario sugrađane i dobio izbore na lažima da neće poskupljivati vodu i da će ukinuti paušal, umjesto da prizna da nema nikakve veze a još manje zasluga sa projektom Mittalove toplane, umjesto da prizna da svakog dana uništava i ono malo zdrave atmosfere u gradu…

Kroolj umjesto toga i dalje kao generacijske projekte ističe tuđe zasluge u vidu nekoliko desetina pogrešno pozicioniranih saksija na mostovima, te neuk narod zavarava sa 2-3 cm asfalta kojeg dobro unovči sa tajkunskim jaranima u kriminogenim talovima nazvanim “asfalt do svakog sela”.

Kad ponestane podrške, a to se posljednjih mjeseci događa svakodnevno, mobilizira seoskog urednika sa Sjevernokorejske TV Zenice ili nekog od poltrona sa liste antiZeničke inicijative – liste neprijatelja ovog grada koj će narod pamtiti kao pomagače u agresiji na grad.

I dok društvene mreže pucaju od neprijateljskih stavova prema Kroolju, njega podržava nekakva sekcija nekakvih ugostitelja. Naravno, o tome izvještava samo Sjevernokorejska TV, a podršku mu daje – zamislite – čovjek s njegove liste. Baš kao i zahvalnice po selima. ZLOUPOTREBA NARODNOG NOVCA!