Procurio spisak imena vijećnika koji su se pridružili gradonačelniku i glasali za poskupljenje vode

Podijeli na društvenim mrežama

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, kako je i najavio na sjednici Gradskog vijeća Zenica, potpisao je Odluku o poskupljenju vode, odnosno usluga JKP “ViK” Zenica – potvrdio je Feni portparol Gradske uprave Grada Zenica.
Građani Zenice od danas imaju skuplju vodu❗
Činjenicu da je voda od danas skuplja ne može pobiti ni vojska botova gradonačelnika Kasumovića i njihov potparol koji tvrdi da je cijena vode u Zenici najniža u Bosni i Hercegovini.
Hoće da kažu da je postupak namirenja troškova kredita, ili pokrivanja potrošenog novca i rasipničkog ponašanja menadžmenta preduzeća Vodovod u redu. Da se prekomjerno zapošljavanje podobnih, i samim tim i povećano trošenje novca može jednostavno namiriti tako što će zavući ruku u džepove građana?! Voda je skuplja, a jednim dijelom krivi smo i mi koji sve to gledamo, šutimo i trpimo.
Ko je osim menadžmenta i Kasumovića, kao predsjednika Skupštine tog preduzeća, kriv za povećanje cijene vode? Naravno, krivi su Gradski vijećnici koji mu daju vjetar u leđa. Većina ovih vijećnika ne koriste gradsku vodu, njih se povećanje cijene ne dotiče jer je neće plaćati zato što  koriste vodu iz mjesnih izvora odakle potiču. Koji su to vijećnici ?
Na internetu je osvanuo spisak vijećnika Gradskog vijeća Zenica koji su se pridružili gradonačelnikovoj bahatosti i socijalnoj neosjetljivosti. Njihova imena su:
UZUNOVIĆ KENAN
PAŠALIĆ DENAN
HUSETIĆ MIRZA
HUSEINOVIĆ SEMIR
ŠABANOVIĆ ELMIN
SKOPLJAK MIRZET
ALDOBAŠIĆ SANJIN
HALIL ARNAUT
MENZILOVIĆ VERNES
ŠUVALIĆ OSMAN

Zapamtite ih❗Zbog njih i njihovog šefa ćete u narednih pet godina plaćati i do 80 % veće račune za potrošnju vode. Obećano ukidanje paušala i eventualno ugrađivanje vodomjera nećemo spominjati, ono se tiče gradonačelnika. S ovakvom većinom u Gradskom vijeću ugradnje vodomjera i ukidanja paušala neće i ne može biti. Oni su tu zbog sebe a ne zbog vas.

izvor: 32.vijecnik