Babajić: Pokradeni izbori u režiji Fuada Kasumovića

Podijeli na društvenim mrežama

Vijećnik SDPa Almir Babajić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zenica odgovorno tvrdi da se na posljednjim lokalnim izborima 2020te desila dosada neviđena, brutalna izborna krađa, nezabilježena u historiji Zeničkog političkog života u višestranačju.

(VIDEO) – SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA 18.11.2021. godine

Radikalni manipulator iz Uskoplja / Gornjeg Vakufa na posljednjim lokalnim izborima okrenuo se onome što najbolje zna – KRAĐI. Način na koji je stekao imovinu vrijednu desetine miliona je poznat – ukupni prihodi državnog službenika Fuada Kasumovića, bez dana u privatnom sektoru, te njegove supruge koja također čitav život prima plaću iz budžeta, čak da nije pio, te da cijela porodica nije jela, desetinama puta su manji od vrijednosti poslovnih prostora, zemljišta, pumpi, koje posjeduje.

Zanimljivo, dok Kasumović otima građanima Zenice kućne savjete i mjesne zajednice, postavlja oprobane poslušnike i po selima poznate alkoholičare na čela i najbezveznijih organa, otkud to da mu je “promakla” Gradska komisija, kada je u nju odmah na početku postavio osobu uz koju se jedino, dok je trijezan, lako zacrveni, a to je njegova najodanija i najdugotrajnija desna ruka, Almira Baručija.

Kasumović je, saznajemo, održao niz sastanaka u pripremi za izbornu krađu lokalnih izbora 2020te, u kojima je prijetio svim angažovanim da ne očekuju nastavak angažmana ako ne prihvate učešće u biračkim odborima, te ne poslušaju njegove instrukcije, a ne ono što je propisala Gradska izborna komisija. Izvršilac naredbi je čelična lejdi Gradske uprave Almira Baručija, koja je član GIK-a, te direktno nadgleda da li se mjere provode.

Mediji su još u toku predizborne kampanje upozoravali za plan Kasumovića da priprema krađu na izborima koji slijede a čemu svjedoče i natpisi iz tog perioda: